De "Kapitein Kok". (Genoemd naar de laatste kapitein die haar, "onder dienst", voer) werd in 1911, onder de naam "Rederij op de Lek 6" gebouwd op de scheepswerf J & K Smit te Kinderdijk. Haar thuishaven was "Rederij op de Lek" in Schoonhoven.

Het laadvermogen bedroeg 131 ton. Er konden 1200 passagiers vervoerd worden  plus vrachtgoed en vee. Het schip had 10 bemanningsleden aan boord.

In 1948 werden de diensten van de Lek-schepen opgeheven.

Gelukkig is deze raderboot "Rederij op de Lek 6"  behouden gebleven en is zij, na grondige  restauratie weer in de vaart.

.Wijnand Key vond haar, in 1976, in Ludwigshafen als "Rheingaststätte Kurpfalz".

Toen men zeker wist dat het schip kon worden opgeknapt werd zij naar Muiden gesleept. Daar werd zij, op de werf, helemaal in oude glorie hersteld.

Ik zag de "Kapitein Kok" voor het eerst toen ik, met een  "Jordaan kruisertje" door de grachten van Amterdam pruttelde. Even "het IJ" op om rond te kijken.

Toe ik, vlak lang de "Kapitein Kok" voer,  was ik volledig verkocht. Wat een schitterend schip!! Dat moest ik bouwen!!

Ik heb me rot gezocht maar kon geen bouwtekening vinden. Internet bestond nog niet dus heb ik de rederij van de "Kapitein Kok" gebeld en gevraagd om foto's en tekeningen. Wat ze hadden hebben gestuurd, op voorwaarde dat ze het resultaat van mijn knutselwerk mochten zien.

Hier is één van de tekeningen van het raderwiel die ze me opstuurde. Alle foto's en tekeningen liggen ergens op zolder in een oude schoenendoos. 

De "Kapitein Kok" was mijn éérste schip dat ik heb geprobeerd echt te laten varen. Hij heeft ook gevaren maar....... de raampjes onder het dek waren niet helemaal waterdicht en zaten 3 mm boven de waterlijn. 

Een beetje teleurgesteld het ik het schip boven of een kast gezet en er jaren niet meer naar omgekeken.

Veel later, na mijn hersenbloeding, heb ik haar afgebouwd. Ik was van mening dat modelbouw, voor iemand met één verlamde arm, niet mogelijk was. Daar het afbouwen van de "Kapitein Kok" zo goed ging, ben ik weer nieuwe schepen gaan bouwen.

 

Toen Nederland druk met werd met Internet, kreeg ik een aantal mails. Twee personeelsleden van de "Kok"  wilden mijn schip graag kopen.  Ik heb haar verkocht aan de kapitein die de echte "Kapitein Kok" voer. Als ik het goed begrepen heb dan staat mijn schip nu ergens in Friesland.

Op Kerstdag 2011 ben ik aan de boord van de "Kapitein Kok"  geweest om haar 100 jarig bestaan te vieren. We voeren toen een tocht van Schoonhoven naar Kinderdijk en terug.

Eigenlijk is het, na de verkoop van mijn "Kapitein Kok" een hele tijd doodstil geweest rond de "Rederij op de Lek 6" Op zeker moment  hoorde ik dat zij gesloopt zou worden omdat er nergens een nieuwe eigenaar te vinden was. Ze was eigenlijk in zeer slechte staat geraakt en kon alleen varen na een flinke opknapbeurt op een werf.

 

Vlak voor het definitieve einde is het schip gekocht door Ton Schellekens. Die heeft het schip, op scheepswerf Brouwer te Zaandam weer helemaal opgeknapt.

 

Ze draagt nu de naam "Kapitein Anna" . Mij is verteld dat ze is vernoemd naar de moeder van Ton Schellekens.