Steel-Steam-Paddle-Tug "Reliant"

Het éérste model na m'n hersenbloeding dat ik "van tekening" heb gebouwd. Ik zag ergens een foto en was meteen stapel verliefd

Het echte schip is gebouwd door J.T. Eltringham in Stone Qauy in 1907, voor de "Marchester Ship Canal Compeny". Onder de naam "Old Trafford"

In 1950 werd zij verkocht aan de "Ridley Steamtug Co om te gaan werken in de rivier 

"Tyne". Vanaf dat moment heette ze "Reliant". 

Ze werd een paar jaar later doorverkocht aan de "Seaham Harbour Board vaar zij toch 1968 werkte. In 1970 werd ze overgenomen door het "National Maritiem Museum" in Greenwich.

Na veel speuren heb ik de twee tekeningen in de plaats Bath in Engeland gevonden.

Die hebben ze, na natuurlijk de financiele zaken geregeld te hebben, me netjes opgestuurd.

Uiteraard ben ik eerst begonnen met het schoepenrad. Lekker op vakantie in Eefde alle onderdelen, met een ouderwetse figuurzaag, uit een messingen plaat van 1 mm. dik te zagen.

Solderen gaat nog steeds niet makkelijk. Je mist gewoon een hand want, in de linkerhand de soldeerbout en................waar heb je het soldeer. Tussen je tanden?

Ik heb alle onderdelen met superlijm aan elkaar gezet. Prima spul! 

Alleen oppassen dat je niets aan je hand krijgt want de enige manier om los te komen is met een scherp mes.

Mijn "Reliant" is zeven weken ten toon gesteld in "De Hoogstraat" De "Hoogstraat" in Utrecht is mijn revalitatie centrum. Een geweldig centrum waar ik heel paar maanden heb doorgebracht om weer te leven lopen en praten. Ik ga nog steeds één keer per week naar de "Hoogstraat" om te gymnastieken met andere C.V.A. patiënten.

De twee Stoommachines zijn er nog. Het zijn "Side-Lever Marine" engines. Het fimpje begint met een andere stoommachine. Na ongeveer 20 seconden dan je de Side Lever Marine zien. 

Na een aantal E-mails naar en van het "Markham Grange Steam Museum" bleek dat de stoommachine te oud was om weer echt te starten. Dus de bakboord motor in het stoommuseum en de stuurboord motor in het National Maritiem Museum worden draaiend gehouden door een 40 pk electromotor.

In 2011 heeft mijn Reliant in de Voorstraat van Vianen gestaan om reclame te maken voor de "Sleepboot-dagen". van Vianen.