De Riva "Aquarama"

Goed, het zijn twee mooie vrouwen aan boord. Toch kijk ik meer naar de Riva Aquarama waarin ze varen.

De éérste foto. Zij krijgt al een beetje vorm. Motoren, schroefassen en de installatie van de roeren is al klaar.

Ik ga "even" over op het bouwen van de dwarshelling van Vreeswijk. Zo hoop ik wat geld te sparen voor de bouwdoos van de Aquarama. De "fittings" die in deze bouwdoos zitten gebruik ik dan voor mijn "Aquarama".

Ik 

Voor dat ik dit model "op de kast" zet, heb ik even twee foto's gemaakt om te laten zien hoe ver ik was met de bouw.

Je kan je voorstellen dat het "even" heeft geduurd om de dwarshelling van Vreeswijk te bouwen. Hoe dat is gegaan lees je elders in deze homepage.

Ik heb nou het geld verdiend waarmee ik het model van Amati gekocht. Ik dacht nu de echte fittings voor mijn eigen schip te hebben.

En dan...........rampen. Ik had een tekening opgesnord en ben gaan bouwen. Was alleen vergeten om de afmeting van de Riva van Amati goed over te nemen. Het verschil was bijna 20%  Aangezien dit schip voor mijn oudste zoon Casper is ben ik opnieuw begonnen.

Het is jammer (vind ik) dat het schip in kunststof helemaal klaar is. Je hoeft er alleen wat hout op te plakken. Ook staan de roeren niet op de juiste plaats. 

Ik vind het heel belangrijk dat het schip exact een replica is. Dus heb ik met een scherp mes de plastic romp zo veranderd dat de roeren op de juiste plaats staan.

Het interieur van een Riva moet natuurlijk behoorlijk showy zijn. Hier en daar een blauw lijntje en de matras achter op het schip bedekt met wit leer en........ook een blauw lijntje.

Voor het plaatsen van de roeren en de schroefassen moet ik wel even voorzichtig zijn.

Aangezien deze Riva voor mijn zoon Casper is moet hij lekker snel kunnen varen.

Na een paar bezoekjes en telefoontjes heb ik één motor gekocht die door ronsels en een rubberen band de twee schroefassen laat draaien.

De accu's voor motor en ontvanger liggen onder de bank van het schip.

Aan bakboord ligt de vaarregelaar.

Aan stuurboord de ontvanger en de stuurservo

Aan de achterzijde de aan/uit schakelaar en de zekering

En hier, volledig, de techniek onder het dek.

En als einde, drie foto's als zij klaar is.